Soubor Excel nelze otevřít – Soubor nebyl nalezen

Formát: AktualitaŠtítky: ,

Soubory nelze otevřít v aplikaci Excel ( nebo jakémkolik s programů Microsoft Office) nebo „Soubor nebyl nalezen“ k tomuto dochází při otevření poklepáním. Příznaky:  Při poklepání na typ souboru aplikace Microsoft Excel (XLS), aplikace Excel spustí očekávaným způsobem, ale pak může zobrazit chybová zpráva podobná následující:

Nebyl nalezennázev souboruXLS C:\. Zkontrolujte pravopis názvu souboru a ověřte, zda je správné umístění souboru. Jestliže se pokoušíte otevřít soubor ze seznamu většiny naposledy použitých souborů v nabídce Soubor, ujistěte se, že nebyl soubor přejmenován, přesunut nebo odstraněn.

Po klepnutí na tlačítko OK v chybové zprávě se zpráva zobrazí znovu. Po opakovaně klepněte na tlačítko OK, otevře se soubor.


Příčina

Toto chování může dojít, pokud položka otevřené akce pro tento typ souboru končí v %1.

V případě, že upravíte otevřené akce typu souboru a obnovení před klepnutím na tlačítko OKna řádku %1 je přidán do klíče registru.

Pokud záměrně přidat %1 položka otevřené akce pro tento typ souboru %1 je přidán klíč registru. Jestliže  následně odstranite %1 z položky Akce otevřít, klíč registru zůstane beze změny a je nutné ručně upravit.

Kromě toho tomuto problému může dojít, pokud ručně změníte přidružení souboru XLS souborů, nebo za určitých okolností při spuštění více verzí aplikace Excel ve stejném počítači.
Řešení

Chcete-li tento problém vyřešit, nainstalujte nejnovější kumulativní aktualizace pro aplikaci Office Excel. Nejnovější kumulativní aktualizace můžete najít pomocí následujících na následující odkaz:

953878 kumulativní aktualizace jsou k dispozici z týmu Microsoft Office doručit opravy hotfix pro nahlášené potíže


Jak potíže obejít

Důležité: Tento oddíl, metoda nebo úkol obsahuje kroky, které popisují úpravu registru. Když špatně úpravě registru mohou nastat závažné problémy Proto se ujistěte, že budete opatrně postupovat podle těchto kroků Pro zvýšení ochrany před úpravou zálohujte registr. Pokud dojde k potížím, pak můžete registr obnovit ze zálohy.

Pro další informace o zálohování a obnovení registru klepněte na následující číslo článku databáze Microsoft Knowledge Base: 322756 postup zálohování a obnovení registru v systému Windows

Chcete-li tento problém vyřešit, postupujte takto:
  • Klepněte na tlačítko Start a potom klepněte na příkaz Spustit.
  • Do pole Otevřít zadejte regedita klepněte na tlačítko OK.
  • Otevřete následující klíč registru:
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Sheet.8\shell\Open\command
  • V pravém podokně klepněte na položku (výchozí).
  • V nabídce Úpravy klepněte na příkaz změnit.
  • Odeberte %1 z konce řetězce hodnoty dat tak, aby řetězec data se nahrazuje tímto:
  • „C:\PROGRAM FILES\MICROSOFT OFFICE\OFFICE\EXCEL. „EXE“ / e (včetně uvozovek)
  • Klepněte na tlačítko OK a potom ukončete Editor registru.

 

Poznámka: Vzhledem k tomu, že existuje několik verzí systému Microsoft Windows, mohou být následující kroky ve vašem počítači odlišné. Pokud tomu tak je, naleznete v dokumentaci k produktu kompletní dokončení těchto kroků.

Chcete-li změnit otevřené akce typu souboru, postupujte takto:
  • Spusťte Průzkumníka Windows.
  • V nabídce Nástroje na příkaz Možnosti složky.
  • Klepněte na kartu Typy souborů .
  • Klepněte na požadovaný typ souboru (to znamená, že list aplikace Microsoft Excel) v seznamu Registrované typy souborů .
  • Klepněte na tlačítko Upřesnit.
  • V části Akceklepněte na tlačítko Otevříta potom klepněte na tlačítko Upravit.
  • Proveďte požadované změny a klepněte na tlačítko OK.

Poznámka: Pro další typy souborů, budete také potřebovat ke kontrole těchto umístění registru: HKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Sheet.12\shell\Open\commandHKEY_CLASSES_ROOT\Excel.SheetBinaryMacroEnabled.12\shell\Open\commandHKEY_CLASSES_ROOT\ Excel.SheetMacroEnabled.12\shell\Open\commandHKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Template.8\shell\Open\command HKEY_CLASSES_ROOT\Excel.TemplateMacroEnabled\shell\Open\commandHKEY_CLASSES_ROOT\Excel.Template\shell\Open\ příkaz