Zobrazení záložek prohlížeče Edge v přepínači oken.

Formát: AktualitaŠtítky: , ,


Zkratka Alt + Tab je užitečná pro přepínání mezi okny, ale do současnosti s ní nešlo procházet otevřené záložky prohlížece. Windows 10 brzy uvolní aktualizaci, která právě tuto funkci bude obsahovat a zobrazí vám všechny otevřené  záložky z prohlížeče Edge společně Vašemi otevřenými  okeny.

Jestliže máte již aktualizovanou poslední verze prohlížeče Edge tak tuto funkci již máte aktivní. Stikněte kl. zkr. Alt + Tab a uvidíte všechny karty prohlížeče  jako  miniatury.



Nelíbí se vám to?  Microsoft nevyžaduje, aby fuknce zůstala striktně zapnuta a je možné ji vypnout a zakázat v Nastavení> Systém> Multitasking. Je možné  nastavit, aby zobrazoval pouze poslední tři nebo pět karet prohlížeče.


Microsoft tuto funkci odhalil 1. července 2020. Je součástí insiderů systému Windows 10 a vyžaduje Microsoft Edge 83 nebo novější. Pravděpodobně nepřijde ve stabilní verzi systému Windows 10 do listopadu 2020.

Toto je pouze jedna z mnoha zajímavých funkcí, které se nacházejí v 1. červenci v rámci programu Windows Insider build (verze 20161) . Společnost Microsoft také výrazně vylepšuje dlaždice (start) systému Windows 10 ve světlém nebo tmavém motivu, tato změna by měla zpříjemnit používání systému na tabletech a 2 in 1 zařízení.


zdroj: internet, microsoft