Synergy aneb jak ovládnout jednou myší a klávesnící více počítačů..

Formát: AktualitaŠtítky: ,

Jistě se Vám již stalo, že se vám na pracovním stole sešel více než jeden počítač. Přecházení mezi více notebooky je otravná záležitost a snadno se v tom člověk úplně ztratí. Existuje, ale řešení jak si tento problém velmi snadnos ulechčit jmenuje se Synergy. Sdílejte jednu myš a klávesnice mezi více počítači, kouzlete bez omezení mezi jednotlivými plochami.

Synergy je open-source aplikace, která umožňuje sdílení jedné myši a klávesnice s více počítači, které jsou propojeny pomocí TCP/IP protokolu. Jeho použítí je pro nekomerční použití zcela zdarma.

synergy

Snadno se tak můžete pohybovat myší na svém monitoru a v případě potřeby přejet myší na monitor jiného druhý, který je připojen k jiné pracovní stanici.


Jakmile je kurzor na jiné ploše, můžete tento počítač ovládat stále tou stejnou myší, kterou držíte v ruce. Pokud se chcete vrátit na váš původní počítač není nic jednoduššího než přejet myší na tu správnou plochu.

Aplikace umožňuje konfiguraci více počítačů. K tomu je zapotřebí mít tuto aplikaci nainstalovanou na každém ovládaném počítači. Výhodou Synergy je i jeho multiplatformita. Program je dostupný pro počítače s OS Windows, Linux i MacOS.

synergy_nastaveni


Závěrem je nutno říci, že aplikace Synergy není zdaleka jediným softwarem určeným ke sdílení ovládacích prvků. Existuje spoustu programů, které se touto problematikou zabývají mezi ty lepší patří např. ShareMouse, který je, ale oproti Synergy již placenou záležitostí.

S programů s volnou FREE licencí můžeme jmenovat Imput Director nebo třeba program Mouse without Borders od společnosti Microsoft. Poslední jmenovaný má, ale omezení a to, že je možné jej použít pouze na systémech Microsoft.


zdroj: internet