Amplifi HD, aneb jak pokrýt wifi celý dům!

Formát: AktualitaŠtítky: ,

Amplifi HD je nový doplněk k rostoucímu seznamu síťových routerů Wi-Fi, které využívají další opakovače Wi-Fi signálu. Ty následně pomáhají rozšiřovat bezdrátovou síť v celé domácnosti. Tento typ routeru se stává stále oblíbenějším, protože je snadné nastavit a efektivně zajistit, aby všechny přístroje ve vašem domě mohly mít přístup k internetu.


Cena a dostupnost

Systém Wi-Fi AmpliFi Mesh lze zakoupit jako svazek a zahrnuje bezdrátovou základnovou stanici a dva bezdrátové „super meshové body“ nazývané „MeshPointHD“ pro rozšíření pokrytí Wi-Fi a stojí 7200,-Kč. Části můžete také zakoupit odděleně od společnosti Amplifi na webové stránce www.amplifi.com, přičemž samotný router stojí 3000,-Kč.

Zařízení MeshPointHD lze také zakoupit samostatně a stojí cca 2500Kč.

Nicméně pro většinu lidí bude kompletní balení, který se řadí mezi dražší kousky síťových směrovačů. Google Wifi, které se nám opravdu líbí, stojí méně, s cenou cca 6700Kč za balení obsahující tří Wi-Fi jednoteky.

Systém AmpliFi Mesh Wi-Fi je však levnější než Netgear Orbi, který stojí cca 8900,-Kč, přestože je dodáván pouze se dvěma jednotkami (směrovačem a satelitem). Abyste získali třetí jednotku, budete muset zaplatit dalších cca 5500,-Kč což je poměrně drahé.

Amplifi HD

Specifikace
Bezdrátové připojení: IEEE 802.11a / b / g / n / ac
Porty: 4 x porty Gigabit Ethernet
Rozměry: 3,9 x 3,9 palce x 3,9 (99,5 x 97,8 x 99,6 mm; D x H x Š) každý
Hmotnost: 14,46 oz (410 g)

Design

Ve stále více přeplněném trhu musíte vyčnívat z davu a díky tomu, že model Amplifi HD je velmi stylovýa kombinuje minimalistický design s některými opravdu užitečnými funkcemi. Toto pravidlo výborně splňuje.

V designu směrovače je zde zjevný vliv Apple. Krabice ve které je dodávana má řadu karet a rozkládá se na jednotlivé části, společnost Ubiquiti, která stojí za Amplifi HD chce tímto ukázat, že opravdu nejde běžný směrovač.

Hlavní směrovač je bílá krychle, která pěkně padne do dlaně. S kulatým LCD displejem vpředu a porty na zadní straně. Opět je tento vliv jasný a není překvapením. Robert Pera, který je generální ředitel společnosti Ubiquiti, pracoval v určité společnosti zaměřené na „jabka“.

Vzhledem k minimalistickému designu je dobré vidět, že router je osazen  čtyřmi porty pro Gigabit Ethernet a dalším ethernetovým portem pro připojení k modemu. K dispozici je také port USB pro sdílení tiskáren a paměťových zařízení v celé síti a napájecí port USB-C.

Jedná se jednoduše o jeden z lépe vypadajících směrovačů, který jsme viděli a celkově to vypadá velmi hezky.

Na rozdíl od některých bezdrátových síťových systémů, jako je Google Wifi, všechny tři jednotky, které tvoří systém Amplifi HD, nevypadají úplně stejně, protože dva zesilovače systému MeshPointHD mají poměrně odlišný design.

MeshPointHD

Oba zesilovače jsou podlouhlé bílé zařízení, které se připojují přímo do elektrické zásuvky. Hlavní těleso přístroje MeshPointHD je vlastně připojeno k napájení pomocí magnetické koule. To vám umožní posunout tělo a zlepšit pokrytí Wi-Fi.

Celkově není design aplikace MeshPointHD tak úspěšný jako ten, který je určen pro hlavní směrovač. Jsou poměrně velké a neodpovídají podhodnocenému návrhu směrovače. Můžeme vidět užitečný magnetických kloub určený k manévrování s anténou, ale pokud by byly malé a roztomilé jako router, celý systém by byl atraktivnější.

Navzdory našim výhradám na zařízení MeshPointHDs je design Amplifi HD, zvláště směrovače, velmi pěkný a pokud jste fanouškem společnosti Apple, pravděpodobně budete souhlasit s estetikou Cupertino esque.

Výkon

Při zapojení zařízení Amplifi HD se obrazovka rozsvítí a požádá vás o stažení aplikace Amplifi pro zařízení iOS nebo zařízení Android. Můžete také použít dotykovou obrazovku. Aplikace usnadňuje nastavení, animované video vás provede procesem připojení směrovače.


BENCHMARKS

Zde je návod, jak Amplifi HD probíhal v naší krátké sadě testů (prováděné na 80Mbps službě):

Do 2 m; žádné překážky: 74.6 18,12 Mb / s / 5GHz
Do 4 metru; jedno patro nad: 74,1 | 18 Mb / s / 5GHz
Do 8 metrů; dvě nadzemní podlaží: 68,3 | 10 Mb / s / 5GHz

Speed ​​Test 5GHz s prodlužovačem MeshPointHD

Do 8 metrů; dvě nadzemní podlaží: 74,4 | 18,6 Mbps

Aplikace rychle našla router Amplifi a provedla kroky potřebné k konfiguraci zařízení. Dobře vytvořená aplikace, spolu s dotykovým displejem na samotném směrovači. Nastavení je jedno z nejjednodušších, které jsme kdy zažili nic není potřeba složitě nastavovat.

Jakmile jsme byli připraveni, mohli jsme otestovat hlavní směrovač Amplifi HD a dokonce i bez nainstalovaných systémů MeshPointHD jsme zjistili, že má působivý dosah. Dosáhl do třetího poschodí naší budovy se slušnou silou signálu.!


Při testování rychlostí internetu jsme získali rychlosti stahování 74,6 Mb/ s ve stejné místnosti jako router Amplifi (což bylo téměř maximální rychlost našeho připojení). Jedno patro, rychlost se mírně snížila na 74,1 Mb / s a ​​v horním patře třípodlažní budovy jsme získali rychlost stahování 68,3 Mb/ s.

To je slušný výkon pro takový malý směrovač bez externích antény a ukazuje, jak nemusíte mít nutně velký objemový router jako např. Linksys WRT32X, abyste získali dobré pokrytí.

Tento impozantní výkon také znamená, že nebudete potřebovat  zesilovače MeshPointHDs, pokud máte menší dům.

Přidání posilovačů signálů MeshPointHDs bylo opět velmi snadné. Jediné, co jsme potřebovali, bylo připojit je do zásuvky, počkat na několik minut a objevily se v aplikaci Amplifi.

Část aplikace Amplifi

Zde můžete vidět sílu signálu a poznámky o tom, zda je MeshPointHD nainstalován na optimálním místě pro zvýšení signálu Wi-Fi. Velice užitečná utilita k tomu abychom dosáhli dobrých výsledků.


Jakmile jsme to udělali, viděli jsme rychlost v horním patře domu (kde byla nainstalována aplikace MeshPointHD) na 74,4Mbps. Což je téměř stejná rychlost jako když jsme byli v místnosti s hlavním routerem Amplifi.

Výkon Amplifi HD je tedy mnohem víc než dost dobrý. Kompetentně zajišťující internet do všech koutů vašeho domu a to buď z hlavního směrovače nebo prostřednictvím sítě MeshPointHD.

Chcete-li však upravovat nastavení, pak aplikace Amplifi vám umožní řadu  pokročilých síťových nástrojů, jako např. přesměrování portů a přístup k hostům.


Rádi jsme ho poznali

Design, aplikace, celková zkušenost je velmi dobrá a je to jeden z nejjednodušších směrovačů, které jsme kdy nastavili.

Pár výtek by bylo..

Zatímco většina designu je fantastická, nejsme příliš nadšeni z designu MeshPointHD, protože vypadají trochu neohrabaně ve srovnání se zbytkem systému.

Cena je také dost vysoká – tam jsou mnohem levnější alternativy.

Konečný verdikt

Amplifi HD je vynikající bezdrátový směrovač s řadou prodlužovačů, které budou vypadat dobře v každém domě díky vynikajícímu designu, který by Apple Jony Ive jistě schválil.

Neuvěřitelně snadně se nastavuje a funguje skvěle. Máte-li velký dům, pak vám pomohou zajistit dva prodlužovače MeshPointHD pokrytí WiFi sítí.

Nicméně je to drochu dražší a pro menší budovy existují o hodně levnější varianty. Z hlediska designu a použitelnosti je Amplifi HD vynikajícím routerem, který konkuruje technologiím Google Wi-Fi a Netgear Orbit


Zdroj: internet