Nejlepší WiFi Router 2018

Formát: AktualitaŠtítky: ,

Na základě našich hloubkových testů a recenzí více než 15 směrovačů je Linksys WRT1900ACS (5 200Kč – Heureka) nejlepší volbou díky své vysoké propustnosti a rozsáhlým monitorovacím nástrojům. Pokud na něj nemáte rozpočet tak byste měli zvážit také  Netgear R6220 (1580Kč – Heureka), který nabízí vítané funkce, jako je rodičovská kontrola, spolu s pevným výkonem je cenově dostupným  routerem.

U vás doma je dopravní zácpa s širokou škálou připojených zařízení – od smartphonů a tablet až po notebooky a streamery médií. Podle průzkumu trhu IDC má průměrný domov více než osm připojených zařízení. Ujistěte se, že vaše domácí síť může zvládnout dnešní síťové potřeby tím, že pořízením rychlejšího routeru bude opradu vaše síť rychlejší.


Nejnovějším síťovým směrovačem TP-Link je systém Deco M9 Plus, Tri-band Wi-Fi systém, který slibuje nejen poskytnout bezdrátové pokrytí o ploše 4 500 čtverečních metrů, ale i rychlost AC2200. Tri-band Wi-Fi slibuje vynikající konektivitu s podporou až 100 samostatných zařízení a vestavěná funkce inteligentního domácího rozbočovače nabízí správu a zabezpečení všeho ve vašem připojeném domě. TP-Link Deco M9 se prodává po jednom nebo jako 2-balení.

Společnost TP-Link přichází s novým cenově dostupným routerem Archer C7 AC1750 pro dva gigabitové směrovače. V prodeji na heurece od  1900Kč se nabízí Archer C7 až 2500 čtverečních stop pokrytí Wi-Fi a kombinované rychlosti AC1750 nabízejí výkon při hře, streamování videa 4K a prohlížení webu na více zařízeních. Směrovač má zabezpečení WPA / WPA2 spolu s rodičovskou kontrolou, automatické vyvážení šířky pásma mezi zařízeními a je kompatibilní s Amazonem Alexa a IFTTT a mnoha dalšími populárními připojenými domácími zařízeními.

Náš oblíbený síťový router, Netgear Orbi, byl aktualizován populárním aplikací pro rodičovskou kontrolu společnosti Circle with Disney, která zajišťuje vynikající zabezpečení síťového směrovače s filtry obsahu odpovídajícími věku, nastavení pro zákaz vycházení a další nástroje pro omezení a filtrování času na obrazovce pro děti.

Nejlepší router pro hráče je Linksys WRT32X, je alternativou pro herní konzoli XBox s novým Linksysem WRT32XB. Směrovač je optimalizován pro XBox s přednastavenou konstrukcí s nízkou latencí a Killer Networking Engine, který nejprve nastaví konzolu s automatickou detekcí a automatickou prioritizací pro provoz XBox.


Typy směrovačů: Samostatné a sítě

Směrovače, které podporují nejnovější bezdrátový standard nazvaný 802.11ac, pomáhají zmírnit vytížení spektra, tím že poskytují více než čtyřnásobek propustnosti hardwaru 802.11n. Navíc pomocí novějších směrovačů pomůže šetřit životnost baterie na vašich mobilních zařízeních. Ne všechny směrovače 802.11ac jsou vytvořeny stejné.

Nový typ směrovače využívá síti sítě, ve které směrovač používá reléové body k rozšíření bezdrátové sítě v celém domě. Netgear Orbi  je v současné době oblíbeným síťovým routerovým systémem, přestože jsou sofistikovanější síťové systémy např. Eero, Amped Wireless Ally Plus a Google Wifi, které mají také své zásluhy. Pokud potřebujete pokrýt velký prostor  Wi-Fi signálem doporučujeme AmpliFi HD.

Kolik stojí router?

Současné směrovače 802.11ac se často prodávají za méně než 2500Kč v  základní verzi jako dvoupásmové modely. Na trhu existuje mnoho dražších routerů, ale přinesou současně lepší pokrytí.

Můžete také zakoupit síťové směrovače pro celoplošné pokrytí, bezpečnostní směrovače, které chrání vaši síť a herní směrovače, které poskytují výkon optimalizovaný pro online hraní.

Jak jsme hodnotili

Testovali jsme všechny směrovače v naší kanceláři pomocí IxChariot, aby bylo možné měřit propustnost ve vzdálenosti od 2m do 40m. Následně jsme změřili výkon  ve starším domě s tlustými zdmi. Mezi další faktory použité při vyhodnocování směrovačů patří snadné nastavení a použití, funkce softwaru a dostupné porty.


Zdroj: Internet