Jak vyčistit vaše hračky, aby byly jako nové?

Formát: AktualitaŠtítky: ,

Jak vyčistit vaše hračky, aby byly jako nové? Jistě to stojí za to pět minut, které bude trvat. Mastný, zaprášený přenosný počítač nebo telefon nemusí být jen nepříjemný na pohled, ale jeho vzhled se může i špatně odrazit na celkovém stavu.  Zablokované větrací otvory mohou způsobit přehřátí technologie, nebo se může poškodit vnitřek. Pro svůj telefon, notebook, pro vše co používáte, může rychle vyčistit a bez ztráty záruky.

Jak na to

S papírovými ubrousky necháte na obrazovce více pruhů, než jich tam bylo před čištěním. Opravdu se vyplatí zakoupit speciální čistící ubrousky jako jsou např. tyto.

Velmi dobrý pomocník je  stlačený vzduch, abyste dostali prach z větracích otvorů a portů  počítače nebo telefonu. Při její použití dejte pozor, aby jste se sprejem příliš netřebali a dbejte návodu na obalu.

Co koupit: Stlačený vzduch Koupím: Mikrovláknové plátna


Vypněte ho a utřete ho

Bez ohledu na to co čistíte bude nejbezpečnější pokud danou věc vypnete, než ji začnete čistit jakoukoli kapalinou. Pokud je to možné, vyjměte baterii také.

Při čištění počítačů vás výrobci varují, abyste nepoužívali cokoli kromě vody, protože by mohlo dojít k poškození  povrchu zařízení. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že trocha alkoholu na hadřík nikdy nic neudělal, ale samozřejmě se v ším s mírou.

Alkohol čistí a rychle se odpaří, takže to nezanechá skvrny. Také jsem použil silně zředěnou mýdlovou vodu . Jen vás nesmí nepadanout lít vodu přímo na přístroj, to by také nemuselo dobře dopadnou.

U laptopů je alkohol dobrá volba, ale speciální vlhčené ubrousky poslouží ještě lépe,např. na omatlanou klávesnici.


Vysajte prach

Každých pár týdnů si někdo z kanceláře přijde stěžovat, že jejich telefon se nechce nabíjet.. Řešení bylo vždy stejné: pinzety do nabíjecího portu a odstranění hrubé koule bordelu, která tam prostě nemá co dělat a blokuje připojení k nabíjecímu kabelu. Musíte to udělat opatrně, protože pinzeta může poškrábat a poškodit  body připojení, nebuďte příliš agresivní.

U počítače zkontrolujte všechny otvory kvuli prachu. Notebooky se mohou zacpat ve výfukových otvorech, což může způsobit přehřátí a zpomalení zařízení. Použíjte štěteček k vymetení společně s pinzetou, aby odstranili všechny velké hrudky, pak otvory pročistěte pomocí stlačeného vzduchu.

Jestliže máte přístup k ventilátorům je dobré je podržet, aby se netočili. Pokud se točí bez použití vlastní síly, mohou poškodit komponenty, ke kterým jsou připojeny.

Jedna věc o těch plechovkách: stříkejte v krátkých intervalech, nedržte je příliš dlouho. Fungují lépe, když je teplo, takže pokud je plechovka studená na dotek tak chviku počkejte, než ji znovu použijete.

Jedna rada na závěr. Na elektrické zařízení bychom neměli foukat ústy, ačkoli se to zdá nepravděbodobné tak je technicky možné, že vaše sliny, které při foukáni zcela jistě vyfouknete spolu se vzduchem můžou zkratovat obvody na desce.


 Zdroj: internet, servis