Jak jednou myší a klávesnicí ovládat více počítačů?

Formát: AktualitaŠtítky: ,

Microsoft Garage Mouse without Borders

Jistě se Vám již někdy stalo, např. v práci když používáte stolní počítač a služební notebook, že někdy nastávají situace, kdy je zapotřebí mít zapnuté oba pracovní nástroje.

Na trhu je mnoho placených i freeware softwarů, které vám pohodlně umožní ovládat více počítačů jednou klávesnicí a myší. Některé jsou lepší a některé zase horší.

My se dnes zaměříme na software společnosti Microsoft, který je možné ovládat 4 počítače se systémem Windows, umožní snadné přenášení souborů Drag and Drop a velmi dobře funguje i když jsou počítače připojeny bezdrátovou sítí.

Software se jmenuje Microsoft Garage Mouse without Borders a je k dispozici zdarma. Možnou nevýhodou může být fakt, že jak název napovídá je kompatibilní pouze ze systémy společnosti Microsoft, tedy všechny ovládané PC musí disponovat operačním systémem Windows, od systému Windows XP SP3 k nejnovějším Windows 10.

Aplikace jako taková funguje velmi dobře, je plynulá a nedochází k žádnému škubání apod. Instalace je velmi jednoduchá a zvládne ji i méně zdatný uživatel bez nutnosti něco složitě nastavovat. Jen u připojení více jak dvou PC je zapotřebí přepsat v nastavení Security Key.

zdroj: internet